yeah yeah da boley kawin :)







sabtu dengan ahad arituh dengan gigih dan tekad aku nk pergi menghadiri kursus nie.bukan gatal nak kawin pon ambik awal-awal tp sebab murah je.dan ada kawan-kawan disekeliling aku.nnt xdelah aku kena g sorang-sorang pastuh bincang topik pon malu soranng-sorang.so bila ada kawankawan aku, aku malu la bersama-sama mereka.hehehe :p

antara topik yang menarik dibincangkan " suami tak boley bagi isteri makan megi.haram tau, kecuali isteri  mengidam"tp kalu aku takde la nk ngidam megi.baik aku ngidam benda mahalmahal dan susah nak cr bau si suami rasa cabaranya kan.dan yang paling best aku dengar bila ustaz cakap "duit suami isteri berhak ambik,duit isteri suami xberhak ambik walaupun sedikit" time nie mata aku tros kuar lambang duet doubledouble!hahaha :)

lepas tue diperjelaskan lagi time akad nikah, yang kononkonon nak kena sekali nafas or etc tuh.sebenarnya bukanlah sekali nafas, tapi jangkaan masa yang diambil dr satu ayat ke satu ayat tuh, contohnya aku terima nikah nya sipolan binti sipolan dengan mas kawin sekian sekian masa nak sebut tuh jangan la ambik masa yg lama sgt nk continue dr satu ayat ke satu ayat.kes macam tuh la yang jadi xsah nya.then saksi kena la jenis-jenis xkisah or sporting jeee..pengantin lelaki kalu da gugup sgt smpai xboley nak bercakap, pas jela dekat wakil utk akad nikahnya tp nnt malu la sendiri la kan.cam xde tut tut tut plak!hahaha :)

notakaki: bnyk lagi topik yang dibincangkan dan menarik!jom ramairamai g kursus kawin.nnt da senang nak kawin..

thanks for reading handsome boy and beautiful girl :)

1 comment:

yoon da-hyun said...

hahaha !
congrate coz tambah satu lg sijil .
heee :)