tafsiran cara jalan bagi seorang wanita

hye all my bloggerr..!

nak share somenthing...!

tafsiran cara berjalan bagi wanita =)

1.JIKA BERJALAN, DARI BELAKANG KELIHATAN SEPERTI TIDAK MEMIJAK TANAH
Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2.JIKA BERJALAN,SERING MENOLEH KE KANAN DAN KE KIRI
Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3.JIKA BERJALAN SUKA MENUNDUK
Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4.JIKA BERJALAN MENATAP LURUS KE DEPAN
Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang perpengalaman luas.

5.JIKA BERJALAN BADAN BERGERAK KE KANAN DAN KE KIRI
Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada di hadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6.JIKA BERJALAN BADAN TAMPAK TEGAK
Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawab terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7.JIKA BERJALAN SEPERTI ZIRAFAH
Maksudnya, ketika melangkahkan kaki badannya, ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.


notakaki: cara berjalan aku mesti cam number 3 tuh..hehehe =)
kowang camne plak..??

thanks for reading handsome boy and beautiful girl :)

9 comments:

i'm ezza haniza said...

nice info syangg..btw,follow hereee

sipot sedot said...

hey yunk..ko no 3 ke..aku gase aku cm no 4 tu jek..aisey....huhu nice info :P

gadiest ❤ said...

ezza: hehehe..thanks..
sipot sedut:yelah tuh..aku pon rs kena ngan ko yg n0.4 tuh..kahkahkah..terima kasih =)

kerangRebus said...

good sharing! ;)

i no.3 plus no.4 ..kekeke

TerunaGiler said...

wah kene kaji tul-tul ni..

zety said...

which one is mine?

ABU said...

berjalan melihat kekiri dan ke kanan..bijak menyimpan rahsia..oh..okay ...
tq for sharing :D

Anonymous said...

haa.camane nak taw.tak pernah tngok diri sdiri bjalan lah .haha

Umi Asura Sanusi said...

owhhhh...macam tu rupenye.nice info.